2021-02-19 15:08:20• hírek • Refszatmar.eu

Épül, bővül az óvoda Szamos-negyeden

A Kárpát-medencei bölcsőde- és óvodafejlesztési programja keretében immáron a harmadik óvoda épül Szatmárnémetiben. Szatmár-Szamos-negyed református gyülekezetében eddig is működött az Árva Bethen Kata Óvoda, mint az egyházkerület első óvodája, de a bővítésnek köszönhetően már napközi program is működhet benne.

Csütörtökön Király Lajos esperes és Rácz Ervin sajtóreferens idei első nem hivatalos látogatásán Szamos-negyedre indult. Bogya-Kis Mária és Bogya-Kis Ferenc lelkipásztorok fogadták, majd körbevezetették az Inaului utcán épülő óvoda területén.

Tarr Szilárd vállalkozó ígéretet tett: május végére, június elejére befejezik a munkálatokat, hogy tudják elindítani a működési engedély beszerzését. Ősztől szeretnék működtetni az óvodát. Két napközis csoportra koncentrálnak, a részletek pedig kialakulnak a jelentkezéstől függően. Már lehet jelentkezni az egyházközségnél, sőt jó lenne, ha a szülők ezt megtennék minél hamarabb. Jelentkezhetnek első sorban a gyülekezet területén levők, de ha lesz rá lehetőség máshonnan is fogadnak gyerekeket. Az óvoda megtartja egyháztörténelmi nevét: Árva Bethen Kata Óvoda, szimbóluma pedig a bárány, ami az egyházkerület és a gyülekezet címerében, zászlójában is megtalálható  – mondta Bogya-Kis Ferenc lelkipásztor.

Voltaképpen az eddig szeretetotthonként használt épületet adják át erre a célra, amit a támogatásnak köszönhetően bővítenek ki, – a mintegy 174 négyzetméternyi épületet felújítják, modern óvódának alkalmassá teszik és kibővítik 260-ra. – annak eredményeként, hogy Magyarország kormánya összefogott a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel, és az egyházkerület pedig az egyházmegyével valamint a Szamos-negyedi gyülekezettel.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: